Sport

2017.09.07. 14:20

Siker kell az alkotáshoz: Szombaton fogadja a VLS a BKV Előrét

VESZPRÉM - A veszprémi focisták az előző fordulóban a Gyirmót II. vendégeként megszerezték első pontjaikat, és ezt a jó szériát most hazai pályán is folytatni szeretnék. Az NB III-as pontvadászat ötödik játéknapján a BKV Előre gárdája látogat a királynék városába.

Bényi Kálmán

Közel egy hónapot kellett várniuk a lelkes veszprémi szurkolóknak, hogy szeretett csapatuk első győzelmét ünnepelhessék. A VLS Veszprém a múlt héten a Gyirmót FC Győr II csapatát fektette két vállra (1:3).

- A mérkőzés már az első félidőben eldőlt. Az ellenfelünktől előbb a 32., majd a 38. percben is kiállítottak egy játékost. Az adódó lehetőséget remekül használtuk ki, egy perc elteltével Bognár révén vezetést szereztünk - tekintett vissza a Gyirmót II elleni párharcra Orbán Tamás vezetőedző, majd hozzátette: - Kettős emberelőnyben teljesen felborult a pálya. A három rúgott gólunkon kívül még rengeteg helyzetet hagytunk ki. Ha jobban koncentrálunk, akár két számjegyű eredmény is születhetett volna. Összességében teljesen megérdemelt győzelmet arattunk, és ez a siker remélhetőleg hatalmas lökést ad majd a társaságnak a továbbiakban.

A megkezdett győzelmi szériát szombaton 16.30 órától a BKV Előre ellen folytatná a bakonyi alakulat.

- Jó játékerőt képviselő, gyors szélsőkkel rendelkező, fiatal csapattal nézünk majd farkasszemet az egyetemi stadion zöld gyepén. Mindkét alakulatra igaz, hogy beragadt a rajtnál. Egy pont és egy helyezés választja el egymástól a két társaságot (a BKV Elő-re négy ponttal 11. a tabellán, míg a VLS a 12. pozíciót foglalja el három egységgel) - elemezte az aktuális ellenfél játékát Orbán Tamás, a veszprémiek szakvezetője.

Ahogy a VLS, úgy a BKV Előre számára is az előző forduló hozta meg a hőn vágyott sikert. A fővárosiak az újonc THSE Szabadkikötőt fektették két vállra 3:1 arányban. A BKV azzal az egy ponttal előzi meg a bakonyiakat, amit még a nyitófordulóban szerzett a Kaposvár ellen (0:0). Egyébként kikapott a Csepeltől (0:3), valamint az Andráshidától (4:0).

A veszprémi szakvezető, Orbán Tamás elmondta még: - Tisztában vagyunk a fővárosiak erősségeivel, és egyben ismerjük a sebezhető pontjaikat is. Hazai környezetben mindenképpen sikert várok a fiúktól, hiszen a hárompontos rendszerben nagyot alkotni csak győzelmekkel lehet. A találkozón biztosan nem lép pályára Bognár Bence és Fridrich Dávid, őket futsal- elfoglaltságuk miatt kell nélkülöznöm, de kérdéses még Hoós Patrik és Simon Benjamin játéka is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!