Sport

2017.09.07. 19:00

Ma pontozók előtt tornáznak a világkupán az Arena Savariában

SZOMBATHELY Megérkeztek a versenyzők a péntektől vasárnapig rendezendő Torna Challenge Világkupára. Tegnap már nagy volt a sürgés-forgás az Arena Savariában.

Horváth Erika

Még tegnap délután is folyamatosan érkeztek a küldöttségek az Arena Savariába, ahol előbb az akkreditálást kellett intézniük. Akik korábban jöttek, és már túl voltak a kötelezettségeken, nemcsak a bemelegítőterem, a kiscsarnok, hanem a versenyhelyszín szerein is gyakorolhattak. Természetesen kihasználták a lehetőséget a magyarok is, a talajszőnyegnél találtuk a szombathelyieket, Vizer Erzsébet és Rácz Gábor edzőt a két válogatottjukkal, Dévai Boglárkával és Tömböl Boglárkával - mindketten megmutathatják tudásukat talajon, illetve ugráson is. A másik két magyar lány, Kovács Zsófia és Al-Salty Dália felemás korláton és gerendán indul. Minden nemzet négy női és hat férfi versenyzőt indíthat a világkupán, egy-egy szeren ketten képviselhetik országukat. A magyar férficsapatot Kardos Botond (talaj, gyűrű), Boncsér Krisztián (talaj, nyújtó), Kállai Zoltán (lólengés), Selmeczi Bánk (lólengés), Dudás Róbert (gyűrű, korlát) és Vecsernyés Dávid (nyújtó) alkotja, illetve lehetőséget kap még versenyen kívül Vida Kornél (talaj, korlát), Kiss Balázs (lólengés, nyújtó) és Schweigert Dávid (gyűrű) is.

Tegnap délután már nagyüzem volt az Arena Savariában. A levegőben Boncsér Krisztián, jobbról a két szombathelyi válogatott, Tömböl Boglárka és Dévai Boglárka Fotó: Szendi Péter

Megjött, láthatjuk a világkupán versenyezni (!) a sportág egy fizikai valójában icipici, mégis óriási egyéniségét, Okszana Csuszovityinát, aki 42 esztendősen is aktív. Először 1992-ben szerepelt olimpián, ahol a Szovjetunió csapatával aranyérmes lett. Van három világ- és egy Európa-bajnoki aranya is. Az üzbég színekben induló Csuszovityina összesen hat olimpián szerepelt, és hosszú pályafutása során már öt nemzetet is képviselt. A világkupán három szeren, ugráson - itt érte el a legtöbb és legnagyobb sikereit -, gerendán és talajon nevezték. De természetesen nem ő lesz az egyetlen világklasszis tornász a szombathelyi világkupán..

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!