Sport

2017.09.07. 17:05

Az ötödik forduló következik az MTD Hungária megye I-es labdarúgó-bajnokságban

AJKA - Négy meccsen rúgott tíz góljával magabiztosan vezeti a labdarúgó megye I góllövőlistáját az Ajka Kristály csatára, akire a hétvégén Zircen vár újabb feladat. A játéknap derbijén ikszet remél, s szerinte a Tihany három ponttal távozik Sümegről.

Horváth Gábor

Az ötödik forduló következik az MTD Hungária megye I-es labdarúgó-bajnokságban. A játéknap rangadóját Balatonfüreden rendezik, de izgalmas meccsre van kilátás Sümegen, Balatonalmádiban és Zircen is.

Utóbbi városban lép pályára csapatával Szedlacsek Balázs, az Ajka Kristály csatára az első négy fordulóban összesen 10 gólig jutott, s utcahosszal vezeti a mesterlövészek listáját.

Az ajkaiak remekül rajtoltak, kezdésként idegenben verték (4:1) a nagy rivális Úrkút SK-t, a második körben kikaptak (0:3) a bajnokaspiráns balatonfürediektől, de ezt a folyatásban a Peremartonon (9:1) és a Magyarpolányon (4:1) "bosszulták meg".

Szedlacsek Balázs eddig mindig betalált, amikor csapata gólt lőtt, Úrkúton háromszor, Peremartonon ötször, majd a Polány ellen kétszer volt eredményes.

- Mindig gólt akarok rúgni. Ha nem sikerül, az nekem negatívum - válaszolta lapunk érdeklődésére a futballista, aki nyáron a Pápai Perutz FC-től került Ajkára.

- Remekül sikerült a felkészülés, éreztük, hogy jól alakulhat a bajnokság számunkra. A Balatonfüredi FC elleni vereségünk jogos volt, ugyanakkor fájó, az eredmény ugyanis nem tükrözi, hogy a vendégeknek nagyon meg kellett küzdeniük azért a három pontért - fogalmazott Szedlacsek Balázs, aki megjegyezte: ők heti három alkalommal edzenek, ami ebben az osztályban nagyon jónak számít, de a fürediek gyakorlásmennyiségével nem versenyezhet.

- Én mindig úgy indulok neki egy szezonnak, hogy bajnok akarok lenni. Meglátjuk, mit hoz még az idény, a dobogóra biztosan eséllyel pályázunk - tette hozzá a Visegrádról származó futballista, akit a játéknap összes párharcáról megkérdeztünk.

FC Zirc-Dudar (9.)-Ajka Kristály (3.): - Kupameccset már játszottunk velük, igaz, akkor tőlünk nyolcan nem szerepelhettek. Ha most jól fel tudunk állni, és odafigyelünk, legyőzhetjük a házi-gazdát. Nem lesz könnyű feladatunk.

Peremarton SC Berhida (16.)-Csetény SE (15.): - Két hete vendégeskedtünk Peremartonon, az alapján a mérkőzés alapján azt mondom, hogy a Csetény elviszi a három pontot.

Balatonfüredi FC (1.)- Úrkút SK (6.): - Annyit mondok: szurkolok egy iksznek. Legyen döntetlen! A Füred fiatal, lendületes, jó csapat, a rutin viszont a vendégek oldalán áll.

Balatonalmádi SE (8.)- Devecser SE (4.): - Kicsit meglepett, hogy a Devecser ilyen jól kezdett, hiszen a csapat játékoskerete nem erősödött. Az Almádit ugyanakkor jobb együttesnek tartom - felkészülési találkozón tapasztaltuk az erejét -, szerintem hazai pályán behúzza a meccset.

Ugod SE (13.)-Fűzfői AK (11.): - Az Ugodnak láttam már idén találkozóját, a fűzfőieknek még nem. Az biztos, hogy a hazaiaknak nagyon kell a három pont, és szerintem most sikerrel is járnak.

Magyarpolány (12.)-Várpalotai BSK (10.): - Szívós csapat a Polány, ezt a múlt héten mi is láttuk. Szerintem hazai pályán megveri a Várpalotát, amely nem olyan erős, mint tavaly.

Péti MTE (14.)-Gyulafirátót SE (7.): - A rátótiakat is láttam már ebben a szezonban. Nem egy rossz csapat, fiatalok, gyorsan játszanak, szerintem nyernek idegenben.

Sümeg VSE (5.)-Tihanyi FC (2.): - Úgy gondolom, a Tihany jobb, mint a házigazda és elviszi a három pontot Sümegről.

Peremartonban és Balatonfüreden szombaton, a többi pályán vasárnap rendeznek meccset, a kezdési időpont 16.30. A Magyar Labdarúgó Szövetség Veszprém Megyei Igazgatóságának youtube-csatornáján ezúttal a Balatonfüred-Úrkút rangadót lehet élőben figyelemmel követni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!