szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Hatósági razziát tartottak fővárosi piacokon szerdán; a józsefvárosi piacon kezdődött akcióban több mint kétmillió forint bírságot szabtak ki, három kínai állampolgárt előállítottak egy körözés alatt álló magyar férfit elfogtak.

Tóth Béla alezredes, a Budapesti Rendőr-főkapitányság bevetési főosztályának helyettes vezetője a délelőtti akció eredményeit ismertetve elmondta: a Kőbányai úton egy raktárbázis ellenőrzésekor három kínai állampolgárt kellett előállítaniuk, mert nem rendelkeztek okmányokkal, illetve megsértették a tartózkodási szabályokat. Elfogtak egy körözés alatt álló magyar állampolgárt is.

Az APEH 300 ezer, a fogyasztóvédelmi hatóság három üzletben összesen 1,8 millió forintnyi bírságot szabott ki, míg az állategészségügyi hatóság lejárt szavatosságú, illetve felirat nélkül termékeket zárolt, és foglalt le. A rendőrség, vámőrség, fogyasztóvédelmi hatóság, APEH, ÁNTSZ és az állategészségügyi hatóság által tartott közös akció a kőbányai piacon és más területeken a nap folyamán tovább zajlik, azok eredményéről a későbbiekben számolnak be - mondta Tóth Béla alezredes.

MTI Gazdaság

APEH-razzia volt a Hegyalja fesztiválon

Az adóhatóság ellenőrei a pénzügyőrség és a rendőrség embereivel közösen tartottak helyszíni ellenőrzést a vasárnap befejeződött Hegyalja Fesztiválon, a szabálytalanul munkájukat végző kereskedők összesen kétmillió forint bírságra számíthatnak - tájékoztatott az APEH Észak-magyarországi Regionális Igazgatósága hétfőn.

hvg.hu Vállalkozás

Balatoni razzia: hiányos alkalmi munkavállalói könyv, gyerekmunka

Eredményesen zárultak az elmúlt napok munkaügyi ellenőrzései a Balaton északi és déli partján. Az OMMF Közép-dunántúli Munkaügyi Felügyelősége és Dél-Dunántúli Munkaügyi Felügyelősége több mint 200 munkáltatót ellenőrzött, 455 munkavállalónál tártak fel különböző jogsértéseket. Feketén 244 ember dolgozott.

MTI Karrier

Razziák: 12 ezer feketemunkás akadt fönn

A Kikelet hadművelet elnevezésű, több hatóság által tartott ellenőrzési akcióban február 21. és március 31. között a munkavédelmi és munkaügyi felügyelők a munkavállalók 64 százalékának szabálytalan foglalkoztatását tapasztalták - áll az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség közleményében

HavariaPress Itthon

Idegenforgalmi razzia indul a Belvárosban

A fokozott ellenőrzésben részt vevő hatósági emberek többek között a jogosulatlan idegenvezetőkre, engedély nélküli árusokra és közterületi szabálysértőkre vadásznak majd.