Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Ajándékutalvány

Adj ajándékba segítséget!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - Kövesd itt!

Almás jóslások a nagyvilágból!

Közzétéve: 2010. 01. 20. Írta: Sáfrány Zsófia Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Minden nap egy alma és a doktor alma! - Mindenki ismeri a jellegzetes mondást, nem beszélve a sok szólásról és történetről, ami eme nemes gyümölcsről szól.
Az alma némely legenda szerint az istenek eledeleként ismert, ha kettévágod a gyümölcsöt, a közepe egy ötágú csillaggá válik. Az írek hite szerint az alma és az almafa a halhatatlanság szimbóluma, és maga a fa is általánosságban véve szent fának számít. Az "alma szeme" kifejezés bibliai eredetű és azt jelenti, hogy valakit szemmel tartunk, vigyázunk rá.

A kereszténység tradicionálisan gyakran utal az almára, mint a tudás fájának gyümölcsére, amit a Sátán Évának nyújt át. Ezzel ellentétben Jung az almát inkább életszimbólumként ismeri el. Az alma szintén kapcsolatban állt Vénusz istenséggel is, aki az alma egyik felén, mint éjjeli csillag jelent meg, a másik felén, mint Lucifer, a reggel gyermeke.

Az álomfejtők is előszeretettel foglalkoznak ezen gyümölccsel. Ha édes, érett, piros és zöld almával álmodunk, az azt jelenti, hogy valami rég megérdemelt siker köszönt be hozzánk és végre a harmonikus egyensúlyt is megtalálhatjuk az életünkben. Ha éretlen az alma és keserű, akkor veszteséggel kell szembenézned, és véget érhet egy barátságod is. Ha rothadt almával álmodunk, az komoly problémát jelezhet előre. Az almás pite az álomban a túl magas elvárásokat jelentheti, melyek ha nem teljesülnek, könnyen csalódhatunk.

A cigány hagyományokat tekintve, ha egy fiatal nő a jövendőbelijéről szeretne jóslatot kapni, akkor éjfélkor az alma egyik felét meg kell enni, a másikat fél órával utána, és álmában megjelenik majd a férfi a jövőből.

Jósolni úgy is tudtak korábban, hogy lehámozták egyben az almahéját és hátradobták a válluk felett. Ha a héj "O" vagy "U" alakban esett le, akkor a kérdésre nem volt a felelet, minden más esetben igen.

Az európaiak kedvenc szerelmi jóslata volt hajdanán, hogy almamagokból kirakták a kiszemelt férfi nevét és azután bedobták a tűzbe a magokat. Ha azok ropogva égtek, akkor az azt jelentette, hogy a férfi szenvedélyes szerelemmel ég iránta.

Ausztriában is dívott, ha valaki képtelen volt választani két dolog vagy két ember közül, akkor két almamagot a tükör előtt a homlokára ragasztott, és ha az egyik leesett, akkor az volt a nyerő.
Forrás: Ezoterikus.hu