Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Ajándékutalvány

Adj ajándékba segítséget!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - Kövesd itt!

Mutasd a névjegykártyád, megmondom ki vagy!

Közzétéve: 2010. 01. 21. Írta: Sáfrány Zsófia Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Mivel mi abban reménykedünk, hogy már azon szerencsés fontos emberek közé tartozol, akik saját névjegykártyával rendelkeznek, jellemrajzot adunk rólad...
Ha pedig még csak megfordult a fejedben, hogy kreálni kellene egyet magadnak, egy amolyan igazi, saját azonosítót, akkor cikkünk segíthet a helyes választásban.

A névjegykártya egy olyan dolog, amire nem fektetnek kellő hangsúlyt az emberek, pedig nagyon is kellene. A külalak, a tapintás, az üzenet mind-mind sokat elárul a tulajdonosáról. Ez az a kis lap, ami alapján beskatulyáznak majd, és ami még fontosabb: ami alapján emlékezni fognak rád. Ha tárgyalásra mész, a te identitásod azzal a kis kártyával egyenlő, amit az ügyfeled asztalán hagysz. Mivel a kártyád nem csak a hivatásodat reprezentálja, ezért kell, hogy legyen rajta valami, ami rád jellemző. Nem írásban, hanem valamilyen logó vagy minta, esetleg maga a papírfajta legyen különös.
   
Pl. az a benyomásod a másik emberről, hogy ő igen melegszívű és barátságos, ha a kártyája
- kissé vastagabb és mégis puha tapintású
- lekerekített sarkú
- zöld színű
- kissé gömbölyded betűtípust használ

Ez a kártya valóban azt az érzést kelti a másikban, hogy érdekel téged, hogy mi van vele és gondoskodsz arról, hogy jól érezze magát.

Színek: a színek jelentése nagyon fontos, számos pszichológiai könyv szól lélektani hatásukról. Íme, néhány jellegzetes szín:
Piros - figyelemfelkeltő
Zöld - nyugtató
Kék - szimpátiát keltő
Fehér - tiszta, rendezett, üzleties
Fekete - informatív, de lehet művészi is

Papír: a papír minősége elárul valamit rólad, pl. arról, hogy mennyire vagy igényes a környezetedre. Az olcsó papír rövidtávú emlékezést sejtet.

Különlegesség: Légy kissé kirívó valamilyen különleges nyomással vagy akár szegéllyel, de ne legyen kártyád nagyobb, mint az átlag vagy akár olvashatatlan a túl cifrázott betűktől, különben nem passzol majd a többi kártya közé és csak bosszúságot okoz az ügyfelednek.

Betűtípus: a betűk sok mindent elárulnak a tulajdonosáról, de ne ess túlzásokba a betűválasztásnál. Néhány pl.:
Times New Roman - informatív
Monotype Corsiva - nőies
Ariel - általános, mégis kissé egyedi

Tapintás: a látványnál is fontosabb a tapintás. A lekerekített, puha papíros kedves emberről árulkodik, míg a szögletes, merev papír egy nagyon eltökélt és nyakas ember benyomását kelti.

De ami a legfontosabb: a jó elrendezés! Legyen érthető, jól olvasható minden telefonszám, e-mail cím és persze a neved. Ne zsúfold tele, néha 2 sor sokkal többet elmond, mintha minden fontos elérhetőséget felsorolnál.
Forrás: Ezoterikus.hu