Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Ajándékutalvány

Adj ajándékba segítséget!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - Kövesd itt!

Miért nem piros betűs ünnep a mai nap?

Közzétéve: 2010. 01. 22. Írta: Szatmári Nóra Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
A kérdést sokan feltették joggal az elmúlt években. Bár munkaszüneti nap még nem lett belőle, egyre eredményesebben hívja fel a figyelmet a tárgyi és szellemi értékekre!
Érezzük magunkénak azt az irodalmi, történelmi, művészeti értékmennyiséget, melyet elődeink hagytak ránk, s kortársaink sem váratnak minket az újabb remekművekkel.

S miért pont január 22? Nos, azért, mert Kölcsey Ferenc 1823. január 22-én fejezte be a Himnusz megírását. Ennek méltó emlékére 1989-től - minden év - január 22-én a Magyar Kultúra Napját ünnepeljük országszerte, s magyarlakta területeken a szomszédos országokban is.

Ezen a napon különböző, sokszínű rendezvények emlékeztetnek minket több mint 1100 éves hagyományainkra, gyökereinkre, múltunkra. Ha máskor nem, hát talán ezen a napon sikerül felhívni a figyelmet azokra az értékekre, amelyeket az évszázadok alatt valamilyen formában sikerült megőrizni.

Január 22-én, és a megelőző s követő napokban nagyobb hangsúlyt kapnak a kulturális rendezvények, s ezek kapcsán sokan, sokféle módon próbálnak megmutatni, átadni valamit kulturális, művészeti életünk értékeiből.
Forrás: Ezoterikus.hu