2024. március 28. | csütörtök | Gedeon, Johanna nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Presser Gábor
Amadinda
Szent Efrém Férfikar
Kapcsolódó események
...itt mindenkire szerep vár...- Amadinda & Presser Gábor
[2017. december 31.
vasárnap 19:00]
...itt mindenkire szerep vár...- Amadinda & Presser Gábor
[2017. december 31.
vasárnap 22:45]

Ismét Presser Gáborral szilveszterezik az Amadinda

Az Amadinda együttes és Presser Gábor szilveszteri koncertje

 
2017. december 31. (vasárnap), 19.00 és 22.45, Zeneakadémia
 
Vendég:
Szent Efrém Férfikar
 
 
Az Amadinda és Presser Gábor hagyományos óévbúcsúztató–újévet köszöntő hangversenyeinek egyik legfőbb vonzerejét azok a produkciók jelentik, melyek ritkán, vagy soha nem hangzottak még el, vagy kizárólag egyszer, ez alkalommal hallhatók. A közönség másfél évtizede tartó érdeklődésére jellemző, hogy a koncertek évről évre telt házak előtt zajlanak, sokan már hetekkel-hónapokkal az újabb koncert előtt biztosítják helyeiket.
 
Az est vendége ezúttal a Szent Efrém Férfikar lesz, melynek tagjai kivételes hangi adottságokkal és zenei képzettséggel rendelkező énekesek. A bizánci vokális kultúra hazai specialistájaként számon tartott énekegyüttes és az Amadinda összhangzása számtalan lehetőséget rejt magában: közös repertoárjukban az egyházi művek, vagy a klasszikus zenei kompozíciók éppúgy megférnek egymással, mint a ragtime-ok, vagy az afrikai és amerikai gospelek. Mivel mindkét formáció  otthonosan mozog a legkülönbözőbb zenei műfajokban, produkcióik minden bizonnyal különleges színt visznek a tizenhetedik Amadinda-Presser szilveszter programjába.
 
Az éjfél előtti perceket idén is Johann Sebastian Bach zenéje, az utolsó óévi pillanatokat az Amadinda gongjainak zúgása tölti ki. 
 
A második rész a megismételhetetlen pillanatoké. Az újév első produkciója hagyományosan egy Strauss polka, majd színpadra lép az est másik házigazdája, Presser Gábor. A számtalan ütőhangszerrel és zongorával felpakolt zenevonat végül az erre az alkalomra áthangolt LGT számokkal, férfikarral erősítve ér a végállomásra…
 
A nagy érdeklődésre való tekintettel a hagyományos 22.45-kor kezdődő koncert mellett egy „második”, 19.00-kor kezdődő előadásra is sor kerül.
 
Az Amadinda élete az új évben is mozgalmas lesz. A teljesség igénye nélkül íme néhány produkció, amelyekre különösen nagy várakozással készülnek:
 
- Január 30-án az alapításának negyvenedik évfordulóját ünneplő Budapesti Vonósok vendégeként lépnek fel a Zeneakadémia Nagytermében. A hangversenyen Bizet “Carmen” című operájának Rodion Scsedrin által vonószenekarra és ütőhangszerekre hangszerelt szvitjében működnek közre.
 
- Februárban két különleges esemény vár az együttesre. A chicagói Eighth Blackbird-del idén októberben, a CAFe Budapest koncertjén mutatták be Lukas Ligeti “Incandescence” című kompozícióját, mely a két együttes közös felkérésére készült 2017 nyarán. 2018. február 2-án az Amadinda látogat el Chicagóba, ahol ismét közös koncerten hangzik el a mű amerikai bemutatója.
 
- Mindössze két nappal később már idehaza, a MÜPA Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében lépnek fel a Budapesti Fesztiválzenekar évente megrendezett egésznapos "maraton"-ján. Mivel a programsorozat központi szerzője ezúttal Leonard Bernstein lesz, erre az alkalomra amerikai szerzők műveiből összeállított programmal készülnek.
 
Az együttesnek évtizedek óta szívügye, hogy tapasztalatait továbbadja a fiatalabb generációknak. E törekvés nyomán idén a Zeneakadémiával közös vállalkozásba fogtak: az Amadinda Percussion Project az ütőhangszeres kamarazene irodalmának kiemelten fontos kompozícióira fókuszálva vezeti be az egyetem hallgatóit a professzionális hangversenygyakorlat világába. A közös munka első állomása a 2018. március 28-i hangverseny lesz a Zeneakadémia Solti Termében.
 
Végül május végén Kolozsvárra készülnek, ahol a Ligeti György tiszteletére rendezett nemzetközi zenetudományi találkozó keretében adnak koncertet és mesterkurzust.
 
- naszi - 
 

[2017.12.05.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még