Hello popover Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet...

* common.systemMessage *

Rendben

Mégsem

4+1 romantikus karácsonyi fogás, amit a pároddal együtt is elkészíthetsz

Végre kettesben tölthetitek a karácsonyt? A közös ünnep romantikus fogásokkal lesz az igazi. Megmutatjuk, mivel tehetitek felejthetetlenné az együtt töltött időt.
 
Karácsonykor általában a családunkkal, rokonokkal vagyunk. Szenteste közös vacsora, másnap egy közös ebéd, harmadnap pedig örülünk, ha pihenni tudunk. Ha viszont szerencsénk van, a szerelmünkkel is eltölthetjük kettesben legalább az első napot és a Szentestét. Tegyetek róla, hogy felejthetetlen legyen.

Nem kell korán kezdenetek a készülődést. Reggel lustálkodjatok egy kicsit az ágyban, reggelizzetek együtt, majd díszítsétek fel a fát közösen. Ezután jöhet egy forró fürdő egy masszázzsal, romantikus zenével. A nap fénypontja persze a vacsora lesz, amit együtt is készíthettek. Ne csak gyertyákkal és szép terítékkel adjátok meg a módját, hanem finom fogásokkal is. Hoztunk is nektek egy igazán romantikus menüsort:

Előétel

Előételként készíthettek töltött fürjtojást gombachipsszel. Díszítsétek fel az ételt a karácsonyhoz méltóan. A fenyőágat helyettesítsétek kis kaporral, a havat pedig némi reszelt parmezán sajttal varázsolhatjátok a tányérra.


gomba
 
Leves

Karácsonykor nem hiányozhat az asztalról a káposzta. Viszont nem kell ragaszkodni a hagyományos töltött változathoz, egy húsmentes orosz káposztaleves felmelegít benneteket a téli hidegben.


scsi.jpg.crop_display

Főétel

Egy tartalmasabb levest egy könnyedebb fogással érdemes folytatni. Egy sült lazac spenótos-céklás salátával színesíti az ünnepi hangulatot. Ha tartalmasabban szeretnénk elkészíteni, akkor egy kis bulgurt is tálalhattok hozzá.

lazac.jpg.crop_display

Szerelemhozó hájas kifli

Ismeritek a szerelemhozó hájas kiflit? Eredetileg András-napkor szokták készíteni, amikor a disznóvágások kezdődnek. Régen az eseményt összekötötték a szerelmi jóslásokkal (erről bővebben itt olvashattok). Ez az édesség karácsonyra is elkészíthető, a hókifli helyett. Ugyanakkor nem árt, ha már előző nap túlestek rajta, hogy ne kelljen vele bajlódni december 24-én, és maradjon idő egymásra is.

hajaskifli-3970.jpg.crop_display

+1 édesség

Ha igazán romantikussá szeretnétek tenni az ünnepi hangulatot, akkor ne hagyjátok ki a nyári szerelemtorta-receptversenyünk nyertesének tortáját sem: az Ezeregyéjszaka-torta mandulalisztből, fügelekvárral, mascarponéval és különleges narancsvirágvízzel készül. Megkoronázhatod vele a karácsonyi estéket.

torta

A nap végén bújjatok össze egy romantikus karácsonyi filmet nézve, és aludjatok el egymás karjaiban.

Nincs még párod? Nézz szét férfi és női társkeresőink között!