2024. május 4. - Mónika, Flórián

Miért kémkednek utánunk az izraeliek?

Van néhány alternatíva, hogy miért is járhattak hazánk légterében izraeli kémrepülőgépek. Ezek közül szedtünk össze néhány a valósághoz leginkább közelítőt. Csak erős idegzetűeknek.
2010. március 18. csütörtök 16:59 - Pénzes Dávid
Mint ismert, két izraeli kémrepülőgép tűnt fel a napokban a magyar légtérben. A Honvédelmi Minisztérium szóvivője szerint „a gépek diplomáciai engedély birtokában voltak itt, de nem a HM illetékes az engedélyek kiadásában." Minden rendben van tehát. De mégis mi a frászért repkednek hazánk fölött olyan katonai felderítőgépek, melyek nem tagjai sem a NATO-nak sem az Európai Uniónak?

Netanjahu és a Moszad a háttérben

A valódi reakciók
Szollár Domokos kormányszóvivő az üggyel kapcsolatban elmondta: a külügy-, a honvédelmi és a közlekedési minisztertől vár választ Bajnai Gordon. Aliza Bin-Noun izraeli nagykövet azt mondta, nem kémrepülők jártak szerdán Ferihegyen, a két izraeli gép egy szokásos rutinfeladatot látott el, korábban is történt már ilyen. Az izraeli légierő gépei a Nemzeti Közlekedési Hatóságtól kaptak engedélyt a szokásos rutinfeladat végrehajtására. A gyakorlatnak megfelelően a magyar Külügyminisztériumot is bevonták a folyamatba, közölte a nagykövet. A rutingyakorlatban Budapest mellett a bulgáriai Várna is szerepelt. Aliza Bin-Noun szerint nem véletlenül jelent meg a hír a csütörtöki Magyar Nemzetben, e mögött Izrael-ellenesség állhat. Előzetesen semmilyen információja nem volt a Honvédelmi Minisztériumnak (HM) az izraeli katonai gépek érkezésével kapcsolatban; Szekeres Imre vizsgálatra kérte a kormányfőt, közölte a HM szóvivője csütörtök délelőtt. Bocskai István elmondta: a miniszter annak érdekében kezdeményezi a vizsgálatot, hogy kiderüljön, miként kaphattak diplomáciai engedélyt azok az izraeli katonai repülőgépek, amelyek szerdán "megközelítési és átrepülési" feladatokat hajtottak végre a ferihegyi repülőtéren. A vizsgálatra azért is szükség van - mondta a szóvivő -, mert a honvédelmi tárcának előzetesen semmilyen információja nem volt a gépek érkezésével és azok típusával kapcsolatban.
Természetesen több válasz is létezik a feltett kérdésre. A legkézenfekvőbb, hogy az izraeliek azért jöttek épp most, mert szerették volna megtudni a jelenleg is hazánkban tartózkodó Károly hercegnek és feleségének Camillának, legújabb titkos ruhakölteményét, hogy Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök is minimum hasonlót készítessen magának és feleségének.

Persze az is lehet, hogy a kémgépek olyan magyar állampolgárok útleveleinek az adatait próbálták lehúzni az éterből (a gépek gyakorlatilag minden rádióhullámon folyó adatot „látnak”, beleértve a wifit is!), amik alkalmasak lehetnek a Moszad ügynökeinek fedőakcióira, melyet a Hamasz vezérek likvidálására terveznek. Bizony, nem sok ország maradt, amely állampolgárainak nem használták még fel titkos akciókra az adatait…

Jobbik és MDF?

Az sem elképzelhetetlen, hogy a gépek a választási kampány miatt jelentek meg. Talán a Jobbik számára szerettek volna néhány százalékkal több szavazatot hozni azzal, hogy felbukkanásuk a zsidók világuralomra való törekvésének összeesküvés elméletét juttatja eszébe néhány honfitársunknak.

De elképzelhető az is, hogy az MDF miatt repültek ilyen messzire otthonuktól, hogy leadják a drótot arról, hol található az országban még kitöltetlen kopogtatócédula. Igaz, talán fejlett technikájukkal, még bele is tudják karcolni a levegőből a megfelelő jelölt nevét.

Fidesz és MSZP?


Persze az is benne van a pakliban, hogy üzleti okok vezették ide a pilótákat: a Fidesz hívta meg őket, hogy a leendő kormánytagok a gépek repülése közben győződjenek meg róla, megéri őket állami pénzekből megvásárolni - ahogy anno a Gripeneket is.

Az MSZP-nek pedig azért lehetett érdekében meghívni a fiúkat, hogy buherálják meg kicsit a levegőből a választási bizottság szavazat regisztráló berendezéseit, hogy a kínos vereség helyett egy győzelmet mutassanak a számok április 11. után. Mert ezt már csak ilyen trükkel lehetne elérni.



Felmerül az is, hogy - mint hagyományosan kereskedő nép - az izraeliek egész egyszerűen csak el akarták lesni miként kezelte a Bajnai-kormány a válságot, hogy aztán a megszerzett tudást eladja a látványos gazdasági gondokkal küszködő Görögországnak.

Persze azt se felejtsük el,hogy Izraelben már ma is komoly gondokat okoz a vízhiány, s a jövőben még inkább így lesz. A gépek lehetséges, hogy csupán olyan szabadfelhasználású vizet kerestek, mely megoldhatja a problémáikat.

A tények


A fent leírtak természetesen a fantázia szüleményei és a valósággal való egyezésük csupán a véletlen műve lehet. Mivel a valóság minden bizonnyal sokkal megdöbbentőbb…
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

tepizoli
2010. március 26. 12:09
saslegy nézd meg POSTA IMRE kirugott rendör és belügyes videoját ,hogy kapj egy kis képet mi folyik a fejed felett itt ebben az országban.Nagyon naiv vagy.
saslegy
2010. március 20. 15:36
Tepizoli, ennyi butaságot rég olvastam, mint amit te leírtál! Semmilyen izraeli vezetője sincs pl. az Inkalnak!
cobraphantom
2010. március 19. 16:57
Biztosan itt voltak azok a gépek? Nem gyanús, hogy a Tubes-re tervezett NATO Lokátor perének lezárása (az aktivisták nyerték) után történik ilyen?? Gondolkodjunk el egy kicsit. A NATO akkor is megépíti a lokátort, és másképp nem egyezne bele a lakosság, mint így, hogy megfélemlítik őket. GRATULA...
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gondolataink témában
Szívesen látná Orbán Viktort köztársasági elnökként?
Szó sem lehet róla
Jobb lenne, mint miniszterelnökként
Teljesen hidegen hagy
Csak, ha nincs más elfogadható jelölt
Igen, alkalmas a posztra
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását