Az orgia szóról szinte mindenkinek a tömeges szex jut az eszébe, ami nem is csoda, hiszen ma már azt is jelenti, de ez nem volt mindig így. A 2006-os orgia-világrekordot 500 ember állította be Japánban. Orgiatörténeti áttekintés a titkos istentisztelettől a gruppenszexig.

Tízből legalább kilenc embernek a csoportos szex jut az eszébe az orgia szó hallatán, pedig az ókorban eredetileg titkos istentiszteletet jelentett. A Dionüszosz tiszteletére tartott ünnepi események óta az istentiszteletekben előfordult már zene, tánc, ivászat, állati áldozatok megevése, így nem volt meglepő, hogy néhány csoport körében megjelent a szex is. Az ókori rómaiak nem az istentisztelet alatti mértékletességükről voltak híresek, és ahogy a kereszténység egyre jobban terjedt, a Szaturnáliákról és Bacchanákiákról egyre inkább a megvetés hangján kezdtek beszélni. Végül a latin orgiák már egyet jelentettek a züllöttséggel, de bebizonyosodott, hogy ezek az összejövetelek a valóságban éppoly züllöttek, mint ahogy az hírlik róluk.

Suetonius, a híres római életrajzíró szerint például Tiberius Caesar igazi műértő volt a szakmában – idézi fel a régmúlt időkat a The Independent. A bujálkodók csoportjait mindkét nemből úgy választották ki, hogy profik legyenek a közösülés extrém formáiban is, majd hármasban is szeretkezniük kellett, hogy felizgassák a a császár lankadó szenvedélyét.

Látogatók Vénusz fenekében

Az ókorból a középkorba ugorva látható, hogy az orgiákon egyre inkább a teret nyert a szex. Egy, az angol Parlamentben is tevékenykedő főállású korhely, Sir Francis Dashwood által alapított szervezet a Medmenham Apátságban verte fel tanyáját. A kertben a meztelen Vénusz szobra fogadta a látogatókat, ami olyan mélyen előrehajolt, hogy a belépő egyenesen a szerelemistennő fenekének sétált. Az épület melletti domb alá folyosók és cellák kusza szövevényét építtette Sir Francis, ahol a "szerzetesek" üzekedhettek. A prostituáltakat Londonban bérelték fel, és uszályon, a Temzén át hozták az apátságba, amely korábban valóban a cisztercita rendé volt.

Franciaországban az elhíresült De Sade márki az öröksége részét képező Chateau La Coste-ban rendezte be kéjlakát. Hiába volt azonban elbűvölő a Vaucluse völgyének látványa, a márki mégis inkább a testi örömök közt keresett kielégülést. Fiatal fiúkat és lányokat fogadott fel szolgálónak, aztán megerőszakolta, kínozta és egymás ürülékének megevésére kényszerítette őket - nagyjából úgy, ahogy a "Salo, avagy Sodoma 120 napjában" Pier Paolo Pasolini megfilmesítette azt.

Az orgia világrekordja

A Weird Asia News szerint a világ legnagyobb orgiájának rekordját az amúgy sem átlagos szexkultúrájú Japán tudhatja magáénak. 2006 tavaszán egy bérházban 250 férfi és 250 nő gyűlt össze, hogy ugyanazon helyen és időben dugjanak és ezzel beállítsák az orgia-világrekordot. Az eseményt a japán precizitáshoz hűen, rendkívüli alapossággal szervezték meg. A japán fiatalok egy hangosbemondón keresztül kapták az utasításokat, hogy mikor milyen pózban kell éppen közösülniük. A pontosan egyforma négyezetekre osztott területeken egyformán hempergő japánok látványa kissé természetellenesnek hat, és kétséges, mennyire nevezhető orgiának az óramű-pontossággal levezényelt aktusok összessége. Számos operatőr örökíthette meg többféle szögből az eseményt, amelyből később "500" címmel másfélórás pornófilm készült.

A japán példának pont az ellenkezője az úgynevezett „drunk sex orgy” (szex orgia részegen), amely szintén jó néhány pornófilmnek szolgált már témájául. Ezekben pont arra törekszenek, hogy a lehető legtermészetesebbnek és spontánabbnak tűnjön a gruppenszex. A résztvevők önfeledten isznak és buliznak, majd a parti hevében a tánctéren kezdenek bele először csak néhányan, majd egyre többen a nyilvános közösülésbe, sokszor még a ruhát sem veszik le. Az orgiás pornófilmek széles kínálatból könnyedén megtalálhatja bárki a neki legjobban tetszőt: a szabályos vonalakat kedvelőknek mindenképpen a japán alkotást ajánljuk, míg ha valaki a vad bulikra izgul, akkor a „drunk sex orgy” hívószavakra keressen.