Vágólapra másolva!

Először nyert meccset a világ legrosszabb teniszezője

Először nyert meccset a világ legrosszabb profi teniszezője, Robert Dee hétfőn egy spanyolországi tornán. A brit játékos három év után, 55. meccsén örülhetett először győzelemnek.

Dee a Barcelona közelében zajló Reus torna első selejtezőkörében verte 6-4, 6-3-ra Arzhang Derakhshanit - ünneplése nem nyúlhatott hosszúra, rögtön a következő körben kikapott Artur Romanowskitól 6-3, 6-1-re.

A gyorsan jött újabb vereség miatt Dee szinte sajnálhatja, hogy sorozata egy találkozó erejéig megszakadt, így ugyanis csak a guatemalai Diego Beltranenával holtversenyben mondhatja magáénak a profi tenisz leghosszabb vesztes szériáját.

Azért Dee mindent egybevetve alulmúlja a közép-amerikait: Beltranena szintén 54-szer kapott ki zsinórban 1997 és 2005 között, ám ő mindeközben nyert egy szettet. Dee viszont 108 játszmát bukott el egymás után, mielőtt találkozott Derakhshanival.

A brit a profi tenisz legjelentéktelenebb viadalain próbál szerencsét, többek között Ruandában, Iránban, Kolumbiában lép pályára, karrierje során legjobb helyezése a világranglistán a nem éppen előkelő 1466. pozíció volt, 2005 májusában.

Egy biztos, Dee az a profi, akit nem lehet azzal vádolni, hogy csak a pénz miatt csinálja: eddigi pálya-, egyben vesszőfutása során 2288 dollárt keresett, idén eddig 442-őt, utóbbi nagyjából nyolcvanezer forintnak felel meg. Figyelembe véve az utazásokat, kész ráfizetés Deenek a tenisz.