Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Ajándékutalvány

Adj ajándékba segítséget!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - Kövesd itt!

Szabadulj meg a negatív energiáktól!

Rendezvényekre kell egy jósda!

Csupán néhány programötlet a 200-ból:

Ismerje meg további ötleteinket! Családi nap, céges rendezvények, privát partyk, bálok? 17 évnyi tapasztalat, megújuló ötletek, ingyenes dekoráció!

Holdnaptár

Minden tangót ketten táncolnak!

Közzétéve: 2010. 04. 19. Írta: Sáfrány Zsófia Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
A mondás sokféleképpen elhangzott már, a lényeg a lényeg, egyetlen kapcsolatot sem alakítunk egyedül. Sokszor gondolunk egy veszekedés során arra...
...hogy egyikünknek sincs teljes mértékben igaza, hisz ahhoz, hogy sértődés vagy sértés előálljon, ahhoz is kell egy ember, aki sért és egy másik, aki engedi azt.
   
Minden tánchoz két ember kell. Ez egy nagyon jellemző példa, hisz a tánc egy igen intim mozdulatsor, mely során muszáj koncentrálnunk egymásra ahhoz, hogy lépést tartsunk a másikkal. A tánc a szenvedély és az érzelmek kifejezése, egyfajta verseny és egység, magunkkal és a másikkal is egyben, magunkkal és a világgal, illetve magunkkal s a lelkünkkel egyaránt.

Olyan ez akár a légzés, mikor a beszívott levegő szinte táncolva halad végig a légcsöveiken, tölti meg tüdőnket, s örök körforgásban marad. Akár egy partnerkapcsolatban.

A kettes szám maga a partnerkapcsolat jelképe. Egy érem két oldala, mely nem létezik a másik nélkül. Két energia, mely szemben áll egymással, mégis erősíti egymást és értéke csakis együttesen jön létre. Duális világban élünk: nap-hold, férfi-nő, bal-jobb, jó és rossz, yin és yang. Mi lenne a sötétség nélkül, vagy a yang energia nélkül? Az ellentétek erősítik egymást és kiemelik az egyik valódi értékét.

A kettes szám tehát az energiák harmóniáját jelképezi, akárcsak a Mérleg a zodiákusban, mely mindig két serpenyőt tart a kezében és mindig megpróbál egyensúlyt teremteni két  pólus között. Ha két ember képes arra, hogy váltogassák egymás között a beszélő-hallgató, a befogadó és az adó szerepét, a létező és az aktív szerepét, akkor vidám napoknak néznek elébe.

A Tarotban is szerepel a kettes szám, mely az elme és a szív dualitását jelképezi. A telihold is visszaveri  a Nap fényét, a kettes is lehetőséget ad rá, hogy visszaigazolást nyerjünk személyiségünkre.

Na és persze a kapcsolatok száma is kettes, hisz kell valaki, akit szerethetünk, s az elfogadja azt. Különben egy magányos tangóban találjuk magunkat...
Forrás: Ezoterikus.hu