Egyre népszerűbb a Hitler-speed

szerző: stern.de - WEBBeteg
megjelent:

A Német Szövetségi Bíróság háborút indított a kristály-speed – másnéven pervitin - terjesztői és fogyasztói ellen, ugyanis a Németországban néhány éve jelen lévő amfetaminszármazék egyre nagyobb gondot okoz.

Sokkal erősebb és intenzívebb a hatása, mint a kokainnak, és minimális kémiai ismeretekkel előállítható, alapanyagai - az efedrin és a pseudoefedrin - ugyanis sok vény nélkül kapható megfázás elleni gyógyszerben megtalálhatók.

Miért Hitler-speed?
A II. világháborúban a pervitin stimulálószerként szolgált a német pilóták, ejtőernyősök és tankvezetők számára - innen ered a "Hitler-speed" elnevezés.

A "kristály" nem úgy hat, mint más drogok: az anyag bevétele után a test azonnal elkezd adrenalint, noradrenalint és dopamint termelni, így a fogyasztók akár 2-3 napon át aktívak tudnak maradni alvás nélkül, tipikus jellemző a túlzott beszédkényszer.

Kezdetben úgy tűnik, semmi probléma nincs az ember testében, csökken a fájdalom-, éhség- és szomjúságérzés. A túlzott fogyasztás alvási- és keringési zavarokat okoz, gyomorfájást, később agyvérzést és szívinfarktust, s gyorsan elrohasztja a fogakat is, azonkívül a kristály - mivel folyamatos stresszhelyzetben tartja fogyasztóját - pszichésen is ártalmas.

Az Oregon állambeli Multnomah megyei fegyház képeit látva látható, hogy néhány hónapon belül mennyire leépül a szervezet.

Németországban egyre népszerűbb a Hitler-speed
Négy hónap eredménye...
Forrás

A drog nevét eredeti kristályos formájáról kapta. Az anyagot jellemzően orrba szippantják, de intravénásan is használják.

(stern.de, WEBBeteg)

Cikkajánló

Magas LDL-koleszterin-szint
Magas LDL-koleszterin-szint

Miért veszélyes?

Égésplasztika
Égésplasztika

Bőrhálósító készüléket adtak át a Bethesdában.

WEBBeteg - Nagy Attila, fordító
WEBBeteg - Dr. Dinya Zoltán, pszichiáter
WEBBeteg - Dr. Dinya Zoltán, pszichiáter
WEBBeteg - Dr. Dinya Zoltán, pszichiáter
WEBBeteg - Bodó Mariann, fordító
WEBBeteg - Dr. Dinya Zoltán, pszichiáter
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.