eur:
386.92
usd:
355.63
bux:
68088.24
2024. május 20. hétfő Bernát, Felícia

Világsztárokkal érkezik a Circussimo!

Világhírű amerikai, orosz és kínai együttesek, akrobaták, fóka- és bohócszám is szerepel a Fővárosi Nagycirkusz szombaton debütáló "Circussimo!" című új műsorában. A négy kontinens művészeit felvonultató programról Kriza Zsigmond, a Magyar Cirkusz és Varieté igazgatója beszélt az InfoRádiónak.

"A nyári szezonműsorunk fesztivál színvonalú sztárparádé lesz: 10 ország több mint 40 artistája népesíti be a manézst. Valóban négy földrészről érkeznek, Amerikából, Ázsiából, Európából és Afrikából a művészek" - mondta az InfoRádiónak Kriza Zsigmond, a Magyar Cirkusz és Varieté igazgatója.

Mint fogalmazott, a műsor valamennyi fellépője nemzetközi klasszisnak minősíthető, de még köztük is vannak olyanok, akik igazi szenzációt jelentő produkcióval mutatkoznak be a Fővárosi Nagycirkuszban. Közülük elsőként érdemes megemlíteni az Egyesült Államokból érkezett FarFan csoportot, akik egy világpremiert, kereszttrapéz akrobata számot mutatnak be a kupolában, amelyre még soha sehol nem volt példa. Ez a szám lesz jövőre a világ legnagyobb cirkuszában, az amerikai Ringling cirkuszban a fő attrakció. Tehát az ottani premiert megelőzően láthatja a budapesti közönség; triplaszaltókkal és különféle kereszt kombinációkkal még a cirkuszszakma számára is igazi csemege lesz.

Kriza Zsigmond elmondta, a másik nagy szenzáció a moszkvai állami cirkuszvállalat szuperprodukciója, a Szkokov csoport. Nyolc gyönyörű artistanő hintaakrobatikát mutat be, melyet balettművészettel kombinálnak, szintén egészen különleges és nagy fesztiválokon gyakran látható számról van szó. Ez igazi fénypontja lesz ennek a sztárparádénak.

A harmadik szuperszenzáció a kínai Shandong csoport, amely akrobatikus számával 2010-ben a Monte Carlo-i cirkuszfesztiválon a nagy fődíjat nyerte el. Kína 4000 éves cirkuszművészeti hagyománnyal rendelkezik, ez pedig egy nagyon mozgalmas, népes szám lesz, valódi csemege - tette hozzá.

Az Ukrajnából érkező Duo Splash gyönyörű lírai levegőakrobata számot mutat be. Afrikából érkezett Rich Metiku elképesztő hajlékonyságról tesz tanúbizonyságot. Lesznek még fókák, lesz bohóc, tehát minden, amit a közönség a cirkusznál megszokott és megszeretett - tette hozzá a Magyar Cirkusz és Varieté igazgatója.

Kiemelte, különlegessége ennek a mostani műsornak az, hogy minden száma világszínvonalú, "tehát az elmúlt években a közönség szeretetét, érdeklődését újra magára irányító Fővárosi Nagycirkusz végérvényesen visszanyerte a nemzetközi pozícióját is a cirkusz nagyhatalmak között. Világszínvonalú műsort fogunk bemutatni".

Hanganyag: Oláh András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Hét magyar és egy olasz volt azon a kishajón, amelyet letarolt a szállodahajó Verőcénél. Eddig egy ember menekült meg, az olasz férfi. A kishajót is megtalálták már és kiemelték. Öt embert még keresnek. Ketten biztosan meghaltak.

Vége az extrém drágulásnak, erős nyári balatoni szezon jöhet

A munkaerőhiány enyhülésének és a vendéglátóipar magára találásának köszönhetően idén csak kisebb mértékű, 8-10 százalékos áremelkedés várható a Balatonnál. Járdi Roland, a vg.hu újságírója az InfoRádióban elmondta: kedvező hatással van az árszínvonalra az is, hogy négy évszakossá váltak a helyi szálláshelyek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×