Beismerő vallomást tett az a román védőnő, aki rendszeresen kínozott egy gondjaira bízott 4 éves kisfiút. A 39 éves Marcela F. elmondta, hogy rendszeresen verte a kisfiút, testén csikkeket nyomott el, nemiszervét megcsonkította. A gyermek múlt héten csütörtökön halt meg, az asszony halálra etette. A védőnő a fiú roma származásával indokolta szörnyű tettét.

Csütörtök reggel az ittas állapotban lévő védőnő értesítette a mentőket, hogy a négy éves kisfiú leesett a biciklijéről és eszméletét vesztette. A helyszínre érkező mentősök azonban arra a következtetésre jutottak, hogy a kisfiú legkevesebb négy órája halott, ráadásul ütésnyomokat találtak a fején, a lábán és a nemi szerve környékén is.

A mentősöknek az is feltűnt, hogy az asszony a történtek ellenére meglehetősen nyugodt. Törvényszéki orvosszakértői vizsgálatot rendeltek el, mely fényt derített arra, hogy az ütésnyomok kapcsolatba hozhatóak a halálesettel. Ezek után a nőt 24 órára őrizetbe vették. A rendőrség közleménye szerint a kisfiú halálát fulladás okozta, a védőnő addig tömte a gyermek szájába az ételt, amíg meg nem fulladt.

"A kihallgatások során az asszony beismerte, hogy rendszeresen bántalmazta, többször is levizelte a gyereket, nemi szervét megcsonkította, testén égő cigarettát nyomott el", mondta Dragoş Niculescu, az esettel foglalkozó ügyész. Tettét azzal magyarázta, hogy gyűlöli a romákat, mivel a 19 éves lánya együtt él egy romával, amit nem tud elfogadni, dühét pedig az ártatalan gyermeken vezette le, írja az erdon.ro.

A Beszterce-Naszód Megyei Rendőr-főkapitányság 29 napos előzetes letartóztatásba helyezte a 39 éves Marcela F.-et, akit azzal gyanúsítanak, hogy halálra etette a gondjaiba fogadott 4 éves Lucian R.-t. Az asszony 25 év börtönbüntetésre számíthat.

Az ügyészség azt is kivizsgálja, hogy mennyiben vonható felelősségre a gyermekvédelmi hatóság, melynek felügyelete alatt került a védőnőhöz a gyermek.