Kibírod 24 órán keresztül számítógép nélkül?

Egy kanadai nonprofit szervezet május harmadikára újra meghirdette a Shutdown Day nevű, világméretű akciót, melynek során arra hívnak fel mindenkit, hogy egy teljes napig ne kapcsolják be a számítógépeket, s ezzel ne csak az egészségüket védjék (kéz- és szempihentetés), hanem a szünettel energiát is spóroljanak.

A szervezők leírják honlapjukon, hogy az említett fő célok mellett arra is fel szeretnék hívni a figyelmet, hogy milyen veszélyek és veszteségek járnak a digitális eszközök túlzott mértékű használatával: a különböző függőségek kialakulása mellett a „valódi világban” zajló, személyes interakciók háttérbe szorultak az elektronikus kapcsolatartási lehetőségek miatt. Tehát ezen a napon az emberek menjenek el sétálni, látogassák meg a barátaikat és rokonaikat, focizzanak stb. – „in the real world”.

Shutdown Day
Az eddig jelentkezettek ennyi energiát takarítanának meg egy nap alatt Magyarországon

A jövő szombaton rendezendő akcióban többféleképpen is részt lehet venni. A vörösbe öltözött támogatók részt vehetnek egy flashmobon, de az akció honlapja több kommunikációs fórumot is felkínál még. A honlapon található egy térkép is, ahol meg lehet nézni a regisztrált résztvevők arányát, s azt, hogy az adott állapotban az egynapos szünet mekkora energia-megtakarítással jár.

Szóval, egy napig számítógép, telefon, PDA, MP3-lejátszó, játékkonzol és televízió nélkül.

Shutdown Day
Tőlünk még kevesen regisztráltak

Előzmények