Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Ajándékutalvány

Adj ajándékba segítséget!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - Kövesd itt!

Szabadulj meg a negatív energiáktól!

Rendezvényekre kell egy jósda!

Csupán néhány programötlet a 200-ból:

Ismerje meg további ötleteinket! Családi nap, céges rendezvények, privát partyk, bálok? 17 évnyi tapasztalat, megújuló ötletek, ingyenes dekoráció!

Holdnaptár

6 fa - 6 gyógyító erő

Közzétéve: 2008. 08. 26. Írta: Sáfrány Zsófia Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
A fák árnyékot adnak, és a szervezetünkre is jó hatással vannak. Hogyan segítenek a levelek és virágok a bőrproblémák és a gyulladások leküzdésében?
Juhar

Segít rovarcsípések, fáradt lábak és feldagadt szemek ellen. Miért? A benne lévő cserzőanyagok és flavonoidok hűsítenek és nyugtatnak. Már az egyiptomiak is becsülték jótékony hatásáért. Használat: elsősegélyként érdemes a leveleit összedörzsölni a tenyerünkben és az érintett területre helyezni. Fáradt lábak ellen egy időre tegyünk néhány levelet a zokninkba!

Nyírfa

Segít a vese- és hólyaggyulladások ellen. Miért? A levelei gazdagok cserzőanyagokban és savanyító anyagokban. Ezek felgyorsítják a veseműködést, mely által növekszik a salakanyag- kiválasztás. Használat: 2 ek. száraz nyírfalevelet 1/4 l vízzel forrásba hozunk és 10 percig állni hagyjuk. Napi 3 csésze tea fogyasztása ajánlott.

Tölgyfa

Segít a szájüregi gyulladások ellen, feldagadt mandulák esetén. Miért? Főleg a kéregben található cserzőanyagok növelik a bőrben és a nyálkahártyában a fehérjemennyiséget, és ezen kívül összehúzzák a véredényeket is. Használat: 2 ek. tölgyfakérget 20 percig 500 ml vízben forralunk és jól leszűrünk. Naponta többször gurgulázzunk vele.

Boróka

Segít megfázások és bronchitis esetén. Miért? A borókában sok illóolaj található, illetve flavonoid, gyanta és juniperin. Ezek élénkítik az anyagcserét és csökkentik a baktériumok szaporodását. Használat: néhány csepp borókaolajat tegyünk egy illatmécsesbe. Megfázás esetén néhány csepp olaj forró vízben jó inhaláló főzet lehet.

Dió

Segít a bőrbetegségek gyógyításánál, különösen akne, ekcéma, kiütés és herpesz kezelésekor. Miért? A levelek cserzőanyagai tisztítják az ereket, miközben élénkítik a vese, máj, hólyag, gyomor és a bőr működését azzal, hogy kiválasztják a méreganyagokat. Használat: 1 ek. diófalevelet egy pohár forrásban lévő vízzel leöntünk, 5 percig állni hagyjuk és napi 3x fogyasztunk belőle.

Bodza

Segít megfázások, fülfájdalmak esetén. Miért? A levelek serkentik az izzadást, erősítik az immunrendszert és enyhítik a fájdalmakat. Használat: 2 ek. virágot egy pohár forrásban lévő vízzel leöntünk, 5 percig állni hagyunk, és naponta többször fogyasztunk belőle. Fülfájdalmak esetén a virágokat összedörzsöljük, kis vászontasakba töltjük és melegen a fülre helyezzük.
Forrás: Ezoterikus.hu