Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Ajándékutalvány

Adj ajándékba segítséget!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - Kövesd itt!

A világ 10 legkedveltebb városa - jártál már ott?

Közzétéve: 2010. 08. 18. Írta: Sáfrány Zsófia Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
A legtöbb ember városban szeretne élni, - legalábbis az utóbbi évek tendenciája szerint. Nem csoda hát, hogy rengeteg kis falura kényszerítik rá a város titulust, így téve azokat kívánatosabbá a nagyközönségnek.
A modernizáció hirtelen változásokat okozott életvitelünkben, minden folyamat legfontosabb tényezője az eredmény. Sikerorientáltak vagyunk és az utazgatás, - bármilyen célból történjen is, - már szinte szériatartozéka valamennyi feltörekvő fiatalnak. A turizmus egy globális trenddé vált. Az emberek imádják az új, felfedezetlen tájakat. De vajon melyek is a kedvenc úti céljaink?

1. Firenze, Olaszország

Világklasszis és az építészet galériája, melyet Michelangelo Davidja és Boticelli Vénusz születése tesz teljes egésszé. A város önmagában is egy műalkotás: hídjai, épületei, utcái mind-mind maga a művészileg megkomponált harmónia. Kellemes éttermeivel és kis luxushoteljeivel Firenze valóban Toscana fővárosa.



2. Buenos Aires, Argentína

A város egyfajta misztikum egzotikus, füstös atmoszférájával megspékelt tangószalonjai és szofisztikált kávézói által. A gazdasági válság igazi főnixeként a Dél-Amerika Párizsa címet tudhatja magáénak neoklasszicista építményei és hármas körútjainak köszönhetően. A Buenos Aires-i  Latin-Amerikai Szépművészeti Múzeum (MALBA) fiatal argentínai építészek által kelt életre 2001-ben és azóta is a város modernitásának szimbóluma.

3. Bangkok, Thaiföld

A várost a jin-jang egyensúlya és ellentéte élteti, megfigyelhető eme kettősség az új- és óvárosa között. A két korszak építményei azonban valódi természetességgel olvadnak egy harmonikus egésszé. Helyet kapnak itt a luxusboltok, melyeket Ázsia legjobbjaiként tartanak számon, de a forgalomtól elbújva igazi kézműves remekek feltárása vár ránk.

4. Róma, Olaszország

Ha egyszer is láttad a Colosseumot, vagy rápillantottál a Vatikánra, máris tudod mi is az az olasz dolce vita, s alig várod, hogy még többet tudj meg róla. Az örök város éjszaka is csodás fényekben tündököl, számos igazán hangulatos lokállal vár!

5. Sydney, Ausztrália

A 2000-ben szervezett Olimpia bemutatta Sydneyt a világnak, mely túl soká volt csupán a nap és a homok városa. Az építészeti remekek igazi vezető útmutatót adnak azóta is a tervezőknek, elég, ha megemlítjük az operaházat, vagy a Sydney Harbour nevű Hídját. A Southern Hemisphere otthona a pulzáló éjszakai életnek, a művészeknek és a világklasszis hoteleknek is.



6. New York City, USA


Milliónyi látogató utazik évente a Nagy Almába, mely a Szex és New York óta a divat és az élet fellegváraként él az emberek tudatában. Itt valóban mindent megtalálsz: ha élvezed a művészetet, menj el a Broadwayra, ha színdarabot látnál, ne hagyd ki az operát a Lincoln Centerben! A kulinaritások kedvelőinek itt minden sarkon akad bármi, ami szem-szájnak ingere. Aki pedig a világ uraként szeretné érezni magát, tekintsen le egyszer az Empire State Buildingről!

7. Udaipur, India

A napfelkelte városaként is ismert, kedvelt turistalátványosság. Indiai legromantikusabb városa 16. századi építészetével, időtlen szépségével hódítja meg a szíveket, többé nem ereszti el, főleg, ha még egy Pichola folyón való hajózáson is részt veszel a délutáni napfényben!

8. Isztambul, Törökország

Európa és Ázsia válaszhídjaként a város valóban hűen tükrözi a civilizációk kereszteződését. A világ egyik leglüktetőbb városaként szerepel az útikönyvekben, ahol elvarázsol a Grand Bazaar labirintusa, a Topkapi palotája és a hosszú évekre visszanyúló tradíció, mely minden utcakőben benne él. Az éjszakai élet szinte semelyik másik városéval nem összehasonlíthatóan perzselő.

9. San Francisco, USA

A viktoriánus építészet és a bájos autók egyvelege éppannyira része a város életének, mint a De Young Museum a maga kortárs művészetével. A város olyan, akár egy élő képeslap Golden Gate hídjával és a színes Kínai Negyedével.

10. Cape Town, Dél-Afrika

Cape Town sokáig váratott sikerére, míg csak nem az utóbbi időben sorra nyeri a Best of címeket. Az európai hatások és az afrikai tradíció keveréke, mely rajong a bortermesztésért és mindenki ízlését képes eltalálni. Kirstenbosch Botanikus kert, akik érdeklődnek a különleges növényekért, szörf Cape Pontnál és lovaglás a Table Mountain Aerial Cablewayen!
No és ne feledjük a 2010-ben megrendezett Foci Világbajnokságot, mely segítségével a televízión keresztül követhettük Dél-Afrika mindennapjait.


Forrás: Ezoterikus.hu