KezdőlapVilágÚjabb felfedezések a Titanic ügyében

Újabb felfedezések a Titanic ügyében

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Újabb képsorokat mutatott be az elsüllyedt Titanicról egy amerikai expedíciós csoport. A merülés során több ezer fotót készített a csapat egy speciális tengeri robotra szerelt kamerával.

A videó az 1912-ben elsüllyedt Titanic hajóorrát is felvette. Egy héttel ezelőtt az expedíciót felfüggesztették a Danielle hurrikán miatt, amely a meteorológusok szerint az elsüllyedt hajó felé vette az irányt A veszély elmúltával a kutatásokat ismét megkezdik.

Az expedíció, amelyet az amerikai RMS Titanic társaság szervez, múlt vasárnap kezdődött. A szakértők Saint-Jean kikötőjéből indultak útnak, hogy újabb felfedezéséket tegyenek a Titanic ügyében, a tervek szerint egy 3D-s virtuális térképet is elkészítenek majd a helyszínről.

Az archeológusok és óceánkutatók felmérik a hajóroncs állapotát. A Titanic 1912-ben süllyedt el, miután nekiment egy jéghegynek, 1.500 ember vesztette életét a hajószerencsétlenségben. A hajó roncsait 1985-ben találták meg, 4.000 méter mélység alatt.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet