Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Ajándékutalvány

Adj ajándékba segítséget!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - Kövesd itt!

3 gyors pesto recept - titkokkal

Közzétéve: 2008. 09. 06. Írta: Kulináris Világ
Értékelés
Ezt a finom zöld színű mártást leginkább tészta feltétként használjuk, és nagyon szeretjük. Ezt is az olaszoktól kaptuk... és így kell készíteni.
A pesto szó összezúzottat jelent (az olasz pestare igéből). Ez arra utal, hogy a hozzávalókat mozsárban dolgozták el egyenletesre. A gasztronómiai szakkönyvek a legősibb olaj alapú szószként tartják számon.

Konyhakész változata üvegbe csomagolva megvásárolható, de legalább egyszer érdemes házilag is elkészíteni, - jó az esély arra, hogy többé nem keresed a bolti variációt (én is így jártam…). Rengeteg ízvariácóban készíthetjük el a pestot, egyszerűen és gyorsan, mindezt házilag. Nagyszerű alapanyag, sokféle felhasználás. A Liguria vidékéről származó igazi és eredeti pesto a pesto alla genovese. Sóval és borssal együtt hét összetevőből áll: két evőkanál fenyőmagból, kb. öt-hat evőkanál olívaolajból, két csokor friss bazsalikomból, 4-6 gerezd péppé zúzott fokhagymából és 9 deka reszelt pecorino vagy parmezán sajtból.

klikk a cikk teljes olvasásáért...

Receptek:

Egyszerű pesto


Medvehagymás pesto

Genovai bazsalikommártás


Paprika pesto

Jó étvágyat!