2024. május 2. | csütörtök | Zsigmond nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Varga Miklós

Joe Satrianival a címlapon debütált a ROCK!nfo Classic új, rockzenei szaklap

Minden kezdet nehéz. Miért lenne ez másképp egy új rockzenei szaklapnál? Még akkor is, ha az elmúlt tizenévek alatt jól összeszokott csapat szerkeszti új névvel, a régi lelkesedéssel a sok vihart megért műfaj hiteles szószószólóját.  

Két kolléga is rávetette magát a rövidesen az Arénában koncertező, most ötvennégy éves gitárfenoménra, Joe Satrianira – interjúilag. A Korn háza táján végbement változásokról nem csak beszélgetés formájában, de mindjárt egy kronológiai összeállításból (Kornográfia) is értesülhet az olvasó. A mi István királyunk, azaz Varga Miklós igyekszik eloszlatni a homályt, miszerint harminc, vagy épp harmincöt évvel ezelőtt indult-e el a rock and roll rögös útján? Az új albumán dolgozó nem éppen ifjú, de annál riasztóbb külsejű Marylin Manson mellett, a fiatalabb generáció is szóhoz jut: a Utah állambeli The Useddel és a hazai Fight Clubbal az előzőektől eltérő vizekre evez a szerkesztő.

A metálzene és környékének világát ezúttal a Megadeth bőgőse, David Ellefson, valamint egy csinos szőke metál lady, Maria Brink képviseli. A Napra és a Szkítia egészen más oldalról közelít a zenei önkifejezéshez: a két interjúalany által a világzene, valamint a folk rock műfajával ismerkedhetnek az olvasók; nem baj, ettől színesedik a paletta! Lee Olivér, a Cry Free varázslatos kezű gitárosa is „megszólal” a lap hasábjain, akárcsak a Mini fiatal basszistája, Paróczai „Tacskó” Attila. Új laphoz új rovat is illik – lett is: az Apák rock and rollja olyan sorozatot indít útjára, melyben a kerek évfordulók kiemelkedő eseményei kapnak teret.

Úgy tűnik, John Lennon, a Rolling Stones és a Led Zeppelin nem hangzik rosszul indításnak! S ha már az évfordulóknál tartunk, a Panoptikum rovat megemlékezik a pontosan harminc esztendeje debütált Pandora’s Boxról, végigjárva a kalandokkal teli életutat. A szelencés csapat élettörténetének második részével a ROCK!nfo következő számában ismerkedhet meg az olvasó.

A lap munkatársai nem töltötték tétlenül a nyarat: több neves banda koncertjeit járták végig – természetesen a Sziget sem maradhatott ki ebből –, élményeiket a Ring rovatban osztják meg az érdeklődőkkel. A kiadók jóvoltából továbbra is érkeznek a szerkesztőségbe a friss CD és DVD kiadványok, no és a nyomtatott szakirodalom, ezek recenziói most is helyet kaptak lap hasábjain.

A sztorizós rovat is folytatja működését, ezúttal a legendás road, Pék történetei teszik próbára a rekeszizmokat. Alvin Lee koncertje immár a múlté, de a lap által közölt összeállítás máig érdekfeszítő és aktuális. Nem kevésbé a karcos orgánumú Rudán Joe, aki mostanság a rock szelídebb vizein (is) evez – állapítható meg a vele készült beszélgetés alapján.

A ROCK!nfo Classic
első számával párhuzamosan elindult a www.rocknfo.hu weboldal is, melynek struktúrája folyamatosan bővül. Az újság olvasói-vásárlói lehetőséget kapnak egy tárgynyeremény sorsoláson való részvételre, melynek keretében egy elektromosgitárt, Joe Satriani koncertjegyek (5db.), Iron Maiden CD-k (5db.) valamint zenei könyvek találnak gazdára. A honlap elindulásával egy előfizetői akciót is a kezdetét veszi.

Tehát minden volt és leendő rockernek figyelem! Megjelent és kapható a ROCK!nfo Classicelső száma!

- Hegedűs István - 

[2010.10.17.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Megújult Park, új dalok a...

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Ápri...

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
beszámolók még