Itthon is olcsóbb lesz az Xbox 360

Vágólapra másolva!
A Microsoft hivatalos bejelentése szerint tízezer forinttal csökkentik az Xbox 360 konzolgép három eltérő felszereltségű változatának ajánlott árát a hazai piacon is. A legolcsóbb modell így 45 ezer forintért vihető haza.
Vágólapra másolva!

A szeptember 19-étől életbe lépő árcsökkentés értelmében az európai piacon, így hazánkban is 55 ezer forintról 45 ezer forintra csökken a winchester helyett kisebb tárkapacitású flashmemóriával szerelt Arcade alapmodell ára. A 60 gigabájtos merevlemezzel és vezeték nélküli irányítóval, headsettel szállított Premium változatot 75 ezer helyett 65 ezer forintért lehet majd megvenni, a 120 gigabájtos winchestert tartalmazó Elite változat árát pedig 80 ezer forintra mérséklik.

A Microsoft nemrég az amerikai piacon is csökkentette játékgépének árát, noha ekkor azt közölte, Európában nem tervez hasonlókat. Ugyanakkor az amerikai szoftveróriás továbbra sem tudja nyereséggel eladni az Xbox 360-t, bevételhez csupán a játékokból és a fejlesztői jogok licenceléséből jut - bár ez a játékiparban megszokott gyakorlat. A riválisok közül egyedül a jóval kisebb teljesítményű Wii konzolt gyártó Nintendo árulja profittal konzolját.